CHOCOLATE CHIP COOKIES MIT WALNÜSSEN UND LAVENDELHONIG


 ein schöne Geschenkidee.. knusprige Kekse mit Schokoladenstücken, Walnüssen und duftigem Lavendelhonig.

ZUTATEN (ca.15 Stück) 

. 180g Mehl 
. 1/2 TL Natron
. 1/2 TL Salz
. 125g weiche Butter 
. 1 prise Salz  
. 100g Zucker 
. 1 Päckchen Vanillezucker  
. 1 TL Lavendelhonig 
. 1 Ei  
. 100g Zartbitterschokolade, grob gehackt  
. 50g gehackte Walnüsse

1. Mehl, Natron und 1 TL Salz mischen. Butter mit Zucker, Vanillezucker und Honig aufschlagen. Eier unterrühren bis die Mischung luftig ist. 

2. Mehlmischung mit einem Holzlöffel einrühren bis ein Teig entsteht. 

3. Gehackte Schokolade und Walnüsse mit dem Holzlöffel vorsichtig unterheben.

4. Gleich große Teighäufchen auf 2 mit Backpapier ausgelegte Backbleche setzten und leicht andrücken.(Teig verläuft beim Backen zu Kreisen). Im vorgeheizten Backofen bei umluft 190°C 10-13 Minuten backen. 5 Minuten abkühlen lassen und auf ein Kuchengitter setzen.


 Chocolat Chip Cookies with Walnuts & Lavender Honey


INGREDIENTS (about 15 pieces)

. 180 g flour
. 1/2 tsp baking soda
. 1/2 tsp salt 
. 125 g butter, softened 
. 1 pinch of salt 
. 100 g sugar 
. 1 packet of vanilla sugar 
. 1 tsp lavender honey 
. 1 egg 
. 100 g dark chocolate, coarsely chopped 
. 50g chopped walnuts 

1. Mix flour, baking soda and 1 tsp salt. Beat butter with sugar, vanilla sugar and honey. Stir in eggs until the mixture is light and fluffy. 

2. Add flour mixture with a wooden spoon until a dough is formed. 

3. Fold in chopped chocolate and walnuts gently with a wooden spoon. 

4. Put small dough heaps on 2 lined with baking paper baking sheets and press lightly down (Dough runs in baking to circles). Bake for 10-13 minutes in preheated oven at 190 ° C convection bake. Cool down for 5 minutes and put on a wire rack.






0 Kommentare:

Post a Comment

 

Instagram Gallery

Food Blog Award

Follow Me



Follow on Bloglovin